Waarom

Waarom doe ik dit werk?

Afgelopen jaren heb ik gewerkt bij een consultancy bedrijf, eindklant en beheer organisatie. Hierdoor heb ik het inzicht gekregen wat het doel van IT infra moet zijn. De IT infra is een hulpmiddel bij het realiseren van de doelstelling van een bedrijf. De eindgebruikers moeten er soepel mee kunnen werken en de beheerders moeten zich realiseren wat het doel van hun applicatie is.

Het werkgebied is breder dan alleen SAP. Er zijn technische componenten en verschillende typen mensen waarmee je werkt. Mijn studie Prince2 Practioner certificering heeft me geholpen structuur aan te brengen in projecten en te zorgen dat we ook echt op tijd opleveren. Ieder project is anders dus ook iedere aanpak verschilt. Daarom denk ik dat ook Prince2 een hulpmiddel is voor een doel. Gebruik het wijs en je project wordt een stuk minder chaotisch. Vaak werk ik aan meerdere projecten en dan is overzicht en duidelijkheid cruciaal.

Ik vind het leuk om met IT infrastructuur te werken. Bij toeval ben ik in 1998 in aanraking gekomen met SAP Basis wat een perfecte match bleek te zijn. SAP zit vol uitdagingen. De problemen die je tegenkomt zijn altijd op te lossen door goed teamwork van de verschillende disciplines.

SAP techniek is meer dan alleen de SAP applicatie. Het is ook het onderliggende operating system, de database, de netwerk verbindingen maar ook de communicatie met eindgebruikers, project leiders en collega's. Dit maakt het voor mij juist nog leuker. De wensen van gebruikers kunnen vertalen in infra oplossingen.